Čokoláda

11. ledna 2015 v 11:50 |  2. blog
Ahoj, protože miluji čokoládu, rozhodla jsem se napsat o ní článek. Nebude nijak zvlášť dlouhý, čokoládu znají všichni. A je mi líto těch, kteří na ni mají alergii.


Čokoláda se vyrábí ze zrnek z kakaových bobů z tropického stromu. Směs ze sušiny a kakaového másla je oslazena cukrem a zpracovává se do tabulek nebo do nápojů. Je to velmi oblíbená pochoutka po celém světě. Původně mela formu tekutého a ne moc dobrého nápoje, chuť byla hořká a kořeněná. Postupně se chuť vylepšovala. Kvalitní čokoláda je bez přídavků. Dnes se z ní vyrábějí různé cukrářské výrobky, zmrzliny, bonbony, sušenky i cukroví.
Podle mě je nejlepší mléčná a hořká čokoláda. Myslim si, že dobrá čokoláda má minimálně 35% kakaa. A jakou čokoládu máte nejraději vy?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jolča Jolča | 11. ledna 2015 v 13:08 | Reagovat

Všechny až na hořkou nebo kávovou

2 Allex Allex | E-mail | Web | 11. ledna 2015 v 15:34 | Reagovat

Já mám ráda všechny kromě bílé. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama